top of page
  • Writer's picturedekovincom

Seramik Seçiminde Hatırlanması Gereken Konular

Birçok insan yaşamları boyunca oturdukları evi ya da yeni satın aldıkları evi en az bir kaç sefer tadilat ve yenileme işleriyle uğraşır. Tadilat/Yenileme projelerinde seramik seçimi yaparken ebat, yüzey özellikleri, kullanım alanları gibi önemli konular unutulmamalıdır.


Özellikle yer karolarında mat yüzeyler kullanım olarak daha elverişlidir. Islak hacimlerde (banyo gibi) kaymazlık özellikleri ile güvenli kullanım imkanı sağlamaktadır.


Ev Tadilat Zamanı

Yarı parlak ve parlak yüzeyler ise daha gösterişli olmasına rağmen kullanım alanları daha kısıtlıdır. Temizlik ve çizilme konularında dikkat edilmesi gerekmektedir.Eğer yeni bir ev satın aldıysanız; su ve elektrik tesisatları yeni olduğundan herhangi bir tadilat gerektirmeyecektir. Seramiklerin ve banyo yerleşiminin değişmesini istiyorsanız, mevcut seramikleri kırmadan yenileme işlemini de tamamlayabilirsiniz.



“Tesisat projesinin düzgün yapıldığından emin değilseniz, mutlaka bir ustadan yardım alarak kontrol ettirmeniz, geelcekte herhangi bir tesisat problemi yaşamamanız açısından önemlidir.”



Son Banyo/Mutfak Tasarım Trendleri


Seramik üretimi Türkiye'de ve dünyada kendisini çok hızlı yenileyen, tasarımın sonsuz olduğu prensibinde ilerleyerek tasarımcılara ve müşterilere farklı alternatifler sağlamaktadır.


Seramik üreticileri doğadaki mermer, değerli taşlar, ahşap desenler gibi birçok grafiği gerçeğine en yakın şekilde seramiklere baskı olarak uygulayarak hem doğayı korumakla, hem de ekonomik anlamda olanaklar sağlamaktadır.


Kullanım alanlarında mat/parlak veya mermer ya da taş görünümlü seramiklerle doğal ahşap ve taş kombinasyonu yaparak sınırsız mekan tasarımları yapılabilir.


Yer ve duvar karolarını sadece ıslak hacimlerde (banyo, wc gibi) değil hol, antre, mutfak tezgah arası, balkon, teras , tv arkası gibi birçok farklı alanda kullanabilirsiniz.


Yurtdışında yer ve duvar karoları ağırlıklı yapı marketlerden temin edilmekte, ülkemizde ise hem yapı marketler hem de mağazacılık ve sunum açısından müşterilere fikir verebilecek bayi showroomları üzerinden sunumu ve satışı yapılmaktadır. Bu da müşterilere daha iyi hizmet vermek anlamında ihtiyaçların ve arayışların daha kolay anlaşılmasında büyük fayda sağlamaktadır.

Recent Posts

See All
bottom of page