top of page
  • Writer's picturedekovincom

Küçük Banyolar için Tasarım Önerileri

Küçük veya dar banyonuzu yenilerken doğru ürün ve renk seçimi ile olduğundan daha geniş gösterebilirsiniz. Nasıl mı ? Size faydası olacak birkaç tasarım önerimizi aşağıda sıraladık :




Yer/Duvar Karosu Seçimi

Banyonuzun yer veya duvar karo seçiminde öncelikle dikkat etmeniz gereken 3 konu var: Renk, boyut ve yüzey...Geniş ve ferah bir banyo için açık renkler tercih etmeniz yerinde bir karar olacaktır. Desenli karo yerine düz renk karolar küçük banyolar için idealdir.

Banyolarda, ıslak zeminlerde kayma düşme tehlikesine karşın, mat kaymazlık derecesi yüksek olan karo seçmeniz gerekir.


Karo boyutunu banyonuzun metrekare alanına göre belirleyebilirsiniz.Büyük ebatlı karolarda işçilik ve zaman avantajının yanısıra kesintisiz bir görünüm olur. Ama bu karolar küçük banyonuza büyük gelebilir, karo seramikleri aldığınız mağazada satış temsilcisi ile karar verebilirsiniz.


Lavabo Seçimi

40x50'den başlayan minimal lavabolar, 36x55 cm'den başlayan mobilya uyumlu lavabolar ( alt tarafı küçük dolap olabilir ), 45x56 cm'den başlayan yarım kolon ayaklı lavabolar küçük ve dar banyoların lavabo alternatifleri olabilir.


Yıkanma Alanı Seçimi : Küvet / Duş Teknesi

Banyodaki küvetler, duş teknesine göre 2 kata varan yer kaplar. Küveti banyonuzdan kaldırdığınızda, büyük bir alan açılacaktır. Yeni trend duş kabinlerinde çerçevesiz seçimler banyonuzu ferah göstermede en büyük faktör olacaktır, ayrıca temizlik de kolay olacaktır.



Klozet Seçimi : Asma Klozet /Duvara Dayalı Klozet

Küçük banyolarda duvara dayalı (duvara sıfır) klozet yerine, daha az alan kaplayan gömme rezervuarlı asma klozetler ile banyonuzda hem alan açısından ferahlama, hem de temizlik açısından kolaylık elde edersiniz.



Banyo Mobilyası Seçimi

Banyonuzda havlu, tuvalet kağıdı, temizlik malzemeleri, makyaj malzemeleri için depolama alanı önemlidir. Banyonuz küçük olunca kapaklı/kapaksız asma dolaplar bu işi görecektir. Başka bir alternatif ise, mobilya uyumlu lavabolar....bu lavaboların altına gelen dolaplar depolama ihtiyacınıza çözüm olacaktır.


Kapı Arkası

Bu alanı unutmayın, havluluk askıları ile bornoz, havlu askı ihtiyacınızı karşılayacaktır.


45 views0 comments
bottom of page