top of page
  • Writer's picturedekovincom

Banyo Tasarımında Siyah Renk Kullanımı

Updated: Oct 30, 2021

Son yıllarda değişen trendler, moda ve farklı ürün tasarımlarıyla birlikte siyah renge: evlerde, ofislerde daha fazla yer verilmeye başlandı.



Renkler arasında asaletin, mimarinin de simgesi olan siyah; beraberinde kontrast olarak kullanılacak renklerle birlikte, banyo dekorasyonunda da yerini aldı.




“Siyah sert bir renk olmasının yanısıra netliği, gücü ve disiplini simgeler. Aynı zamanda gizemin rengidir. Siyahın yaşam alanlarında kullanılmasının insan üzerinde olumlu etkilerinden biri de konsantrasyonu arttırmasıdır.”


Doğru kullanıldığı takdirde tasarımlarda çok iyi sonuçlar ortaya çıkaran siyah rengin; yer ve duvar karoları, banyo dolapları, vitrifiyeler, armatürler ve aksesuarlar ile sıkça kullanılmaya başlandığı yaşam alanlarından biri de banyodur.





Siyah rengin ağırlıklı olduğu banyolarda; beyaz, kırmızı, gümüş ya da altın renkleri ile kontrast oluşturmak doğru bir tercih olacaktır. Banyo aksesuarları bölümünde ise, aynalar, sabunluk, aplikler banyoyu daha çarpıcı ve keyifli bir alana dönüştürecektir.


Siyah Banyolarda Aydınlatma Nasıl Olmalıdır ?

Aydınlatmanın nasıl olacağı siyah banyolar için çok önemlidir. Doğru yapılan aydınlatma banyoyu; temiz ve sıcak gösterir. Gümüş/Altın lambalar ya da aplikler sayesinde siyah banyolar oldukça şık bir görünüme kavuşacaktır.


Banyonuz için ışığın ideal rengi sarı ya da beyaz olmalı ve yeterli düzeyde aydınlatma sağlıyor olması gereklidir.Eğer banyonuz küçükse daha büyük göstermek için köşelere aydınlatmalar yerleştirebilirsiniz.



26 views0 comments
bottom of page